Filmfestival

For første gang afholder Viborg Stift en filmfestival for konfirmander.
Festivalen afholdes i samarbejde med FKG-TV, Folkekirkeligt TV og Viborg Stift, som er repræsenteret ved stiftsudvalget for medier og kommunikation.
Samarbejdet er kommet i stand gennem en økonomisk støtte fra Mediesekretariatet.

Det er årets konfirmandhold i Viborg Stift, der er inviteret til at deltage, enten alene eller sammen med deres præst eller underviser.

Konkurrencen løber frem til 6. marts.
Herefter gennemgår en udvalgt dommerjury de indsendte videoer og vælger en vinder.

Præmien er et pengebeløb, på kr. 2500, samt en fin statuette som hovedpræmie.
Præmien overrækkes ved en ceremoni hos TV Midt/Vest, i Multimediesalen 31. marts kl. 19-21.

Opgaven
Jeres opgave består i at lave en film, på 3-5 minutter, om en af Jesu lignelser.
I vælger selv hvilken lignelse, og I vælger selv, hvordan den skal filmatiseres.
Det kan være at konfirmanderne spiller forskellige roller og har replikker.
Det kan være et billedshow med tilhørende fortællerstemme.
Det kan være en tegnefilm, med stemmer.
Det kan være stopmotion, Lego, musikvideo, osv.

Nederst i denne artikel er der en række eksempler på forskellige formater - som fx drama og stopmotion.

Filmen må kun vare 3-5 minutter, og den fil, I uploader til kirke.tv's hjemmeside, må max fylde 500 mb.

Optagelse og upload
Filmen kan optages med et videokamera eller med mobiltelefon.
Optages filmen med et videokamera, skal filen først over på en computer, hvorefter den kan uploades til hjemmesiden.
Er filmen optaget på en mobiltelefon, kan den uploades direkte derfra - eller I kan vælge først at overføre den til en computer og dernæst fx redigere filmen og endeligt uploade den.

Det er vigtigt at beslutte sig for, om filmen skal redigeres inden upload - dvs. om der fx skal tilføres tekster, effekter, o.l.
Det er også vigtigt at sørge for, at den færdige fil max fylder 500 mb.

Her på hjemmesiden, under menupunktet 'Hjælp', kan I se nærmere om, hvordan det kan gøres.

Opret bruger på hjemmesiden
Begynd med at præsten eller den faste underviser opretter sig som bruger. Det gøres i menuen 'Opret brugerkonto'.

Kategori
Husk, når I uploader den færdige film, at den skal føjes til kategorien 'Filmfestival'. Kun de film, der ligger i denne kategori, deltager i konkurrencen.

Filmfestivalen
Selve festivalen foregår i TV Midt/Vest's multimediesal. Her bliver en række af filmene vist på storskærm, og de deltagende hold inviteres til aftenen, hvor det vindende hold modtager hovedpræmien.

Dommerpanelet
Filmfestivalens og konkurrencens dommerpanel består af Henrik Stubkjær (biskop over Viborg stift), Claus Kok (filmproducer på TV Midt/Vest), Henrik Vinther Krogh (fotograf) og stiftsudvalgets formand Carsten Riis Jensen.

Seneste aktiviteter

16 timer siden.